Dagen för Muhammed-kavalkaden

I dag har en uppsjö teckningar föreställande profeten Muhammed publicerats online. En av de bästa sammanställningarna hittar du här.

Vad gäller nedanstående Muhammed-publicering vill jag börja med att först publicera en rykande färsk bild på mig själv.


Var så god. Det finns en mängd sätt människor kan såras på och jag är inget undantag. Du fick bilden ovan för att ha en förlaga att gå efter om du bestämmer dig för att rita en parodierande teckning föreställande mig. Jag kan till och med tänka mig en rad sammanhang som vore mindre smickrande, rent av ärekränkande, att avbildas i. Exempelvis har jag ett starkt band till min hund och jag kan nästan känna hur blodet skulle koka om någon ritade en teckning förställande mig och Zamzon mitt uppe i en sexuell akt – och sedan visade det dåliga omdömet att sprida teckningen på nätet.

Äsch, du fattar. En sådan teckning vore ett direktangrepp på mig som människa och jag skulle behöva utnyttja all min självkontroll för att låta det passera.

Jag hoppas och tror att jag någonstans längs vägen skulle komma ihåg att en förolämpning bara är en förolämpning – inte en form av fysisk attack – och att jag skulle agera därefter.

En teckning av profeten Muhammed är en förolämpning mot religionen islam – en hädelse – inte en ärekränkning riktad mot enskilda individer, oavsett hur mycket vissa anstränger sig för att hävda det genom att göra sig själva till talesmän för alla muslimer på jorden.

De har självklart fel och deras attityd är ett hot mot oss alla och de friheter vi ser som självklara. Framför allt är de ett hot mot alla muslimer som försöker vara en del av världen anno 2010.

Hot, våld och mord är aldrig en adekvat reaktion på en teckning. Punkt.

Därför publicerar jag i dag följande teckningar. En har jag gjort själv, resten av tecknarna har valt att vara anonyma.

Frid vare med dig, din familj och hela världens folk.

In šaʾ Allāh.

*   *   *

”När jag lärt mig skriva” är mitt bidrag.

(Translation: ”When I learn to write I’ll expand the Qur’an with car chases and murder mysteries!”)

”Allahu Ak Bar” är tecknad av signaturen Roxbury.

”Loyalty” är tecknad av signaturen Hank the ass destroyer.

”MC Hammed” är tecknad av signaturen En härlig kille.

Kategori: Personligt Religion
Etiketter: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,