Mitt livs största beslut

Låt mig vara privat för en stund, jag behöver din hjälp.

I fredags sa jag upp mig från anställningen som copywriter hos Ord & Bild, Värmlands största tillika Sveriges femte bästa medelstora reklambyrå 2010 (enligt Regi). Vår relation varade i knappt fyra år och jag är tacksam över den roll jag fått spela i företagets positiva utveckling. Men det är dags att gå vidare. Det är dags att riskera allt jag har för en chans till allt jag vill ha.

Redan i februari berättade jag att jag söker jobb i Stockholm, för att kunna flytta till kärleken, Ronja, och samtidigt fortsätta utveckla karriären. Sedan dess har jag aktivt sökt jobb, varit på ett gäng intervjuer men ännu inte hittat rätt arbetsgivare.

Under hela processen har jag upplevt det som en nackdel att jag fortfarande bor i Karlstad. Om du har en uppsjö kvalificerade kandidater att välja bland, varför satsa på den som inte redan finns på plats i huvudstaden? På ett ungefär.

Därför är det nu avtalat att jag gör min sista arbetsdag den åttonde juli, tar semester och slutar officiellt den tjugonde.

Från och med den tjugoförsta juli finner jag mig således fritt svävande på arbetsmarknaden. Än viktigare, för stunden, är att jag står utan bostad i Stockholm.

Hör du mig? Bostadslös i mina drömmars stad; så kan jag inte ha det. Jag älskar att arbeta kreativt, få användning för den penna jag vässat hela livet och förverkliga de idéer som bara uppstår när alla i arbetslaget drar åt samma håll.

Men mest av allt älskar jag Ronja och den framtid jag ser med henne. Och hon väntar på mig. I ett studentrum i Stockholm. Utan plats för mig och Zamzon, min nio år gamle dobermann.

Vi behöver en lägenhet. Och vi behöver den så snart som möjligt.

En stor etta, en liten trea eller något däremellan. Helst innanför tullarna, i nödfall närförort.

Berätta för alla du tror kan hjälpa oss, är du snäll.

För kärlekens skull. Karriären fixar jag av egen kraft.

Tack.

Kontaktuppgifter:

Ronja och jag på vernissage

Kategori: Personligt
Etiketter: , , , , , , , , , , , , , , , , ,
 • Landsaysan

  ”Under hela processen har jag upplevt det som en nackdel att jag fortfarande bor i Karlstad.” skriver du. Nej, det är inte i första hand det arbetsgivarens ser som ett problem. Är de tillräckligt intresserade av dina insatser för deras företag, hjälper de dig med bostadsfrågan.Gör som jag gjorde: Bli inneboende på veckorna till att börja med (det finns många som gärna delar hyran med någon!), åk ”hem” till Karlstad på helgerna och sök bostad under tiden. För mig tog det tre månader, sen hade jag egen lägenhet.
  Löcka te!

 • Titti

  <3 lycka till vännen!

 • http://vagentillultra.blogspot.com/ Daniel

  Välkommen till världens vackraste huvudstad.
  Jag vet vilken svårt situation ni står inför. Har en väldigt god vän här i Stockholm som fick sin första hyreslägenhet innanför tullarna när han fyllde 28 år. Då hade han stått i kö i exakt 28 år.
  Är ni ute efter hyreslägenhet så får ni förmodligen finkamma hyresmarkanden som drivs av privatägare.

  Själv valde jag att hyra i andra hand när jag flyttade hit. Så har även mina andra bekanta gjort förutom dom som kunde köpa direkt. Jag hade kanske väldig tur men jag hittade en uthyrare som ville hyra ut en längre period. Bodde 1 år innan jag köpte mig en bostadsrätt.
  Jag letade och hyrde via:

  http://www.bostaddirekt.com/

  Och kom ihåg – Södra sidan, rätta sidan – röda linjen.
  Kan verkligen rekommendera Hägersten som ett grymt område att bo i.

 • http://www.facebook.com/stjarnhem Andreas Stjärnhem

  We choose to go to the moon. We choose to go to the moon in this decade and do the other things, not because they are easy, but because they are hard, because that goal will serve to organize and measure the best of our energies and skills, because that challenge is one that we are willing to accept, one we are unwilling to postpone, and one which we intend to win, and the others, too.

 • Ulla B

  Ett förstahandskontrakt hittar du inte innanför tullarna eller kanske inte ens i närförort utan rätt mycket pengar under bordet, så är det ju tyvärr i Stockholm. Bostadskö i 28 år är typ vad som gäller för förstahandskontrakt. Men andra hand brukar gå att ordna ganska lätt speciellt om du har din egen lägenhet i hemstaden som utbyte. Själv tröttnade jag på andrahandsboendet efter tre år i Hägersten och köpte ett åretrunt-fritidshus med stor trädgård utanför Södertälje. Det kostade mindre än en etta skulle göra innanför tullarna.

 • http://philipwildenstam.se/ Wildenstam

  Lyckligtvis kräver jag inte (eller skrev) ett förstahandskontrakt.

 • http://philipwildenstam.se/ Wildenstam

  Gåshud. Varje gång.

 • http://philipwildenstam.se/ Wildenstam

  Tack Daniel. Ska kolla upp ditt tips.

 • http://philipwildenstam.se/ Wildenstam

  Tack!

 • http://philipwildenstam.se/ Wildenstam

  Du ignorerar den undermedvetna psykologi som alltid är i spel när exempelvis en arbetsgivare går igenom arbetsansökningar. Utöver att reagera på kön, namn och andra faktorer, kan ”fel” hemort definitivt vara negativt.

  Utöver det är jag, som jag skrev, hundägare. Har ingen möjlighet att vara inneboende och veckopendla.

 • Erik Wildenstam

  Hur svårt kan det va, brukar ju lösa sig för dom flesta efter lite runtflyttande. Du har väl lite släktingar du kan trakassera?

 • http://philipwildenstam.se/ Wildenstam

  Försöker du antyda något? *blink blink*

 • http://skolgranskning.aftonbladet.se Emanuel Karlsten

  Är på samma jakt, dyker upp grejer då och då: Kolla emanuelkarlsten.se/bostadsokes

 • http://philipwildenstam.se/ Wildenstam

  Tack, jag tänker låta mig inspireras. Och lycka till!

 • http://skolgranskning.aftonbladet.se Emanuel Karlsten

  Ska uppdatera strax, finns flera bra tips. Söker ni möblerat?

 • http://philipwildenstam.se/ Wildenstam

  Helst inte. (Och jag tror att de flesta som hyr ut möblerat tackar nej till hyresgäster med hund.)

 • http://skolgranskning.aftonbladet.se Emanuel Karlsten

  Har haft kontakt med en märklig brittisk herre. Men då är det möblerat. Som
  iofs inte hade något emot hundar.

 • Pingback: Bonde söker bostad : EN HÄRLIG KILLE™()

 • Landsaysan

  Den undermedvetna psykologi du pratar om får stå för var och en. Jag har under många år tillsatt ett antal personer på företaget jag jobbar för och kan då rakt inte ta hänsyn till personens ”ursprungsstad”. Rätt kompetens = welcome! Halva Stockholm består av invandrade ”lantisar”!

 • http://philipwildenstam.se/ Wildenstam

  Jag bestrider inte att ”halva Stockholm” består av invandrade ”lantisar”, verkligen inte. Jag spenderar redan så mycket tid som möjligt i huvudstaden, och älskar den delvis just tack vare dess mångfald. Det förändrar dock inte att jag befinner mig i en extremt Stockholmscentrerad (och ganska liten) bransch, med ett överflöd av sökande på varje tjänst som redan befinner sig i staden. I den bästa av världar borde det inte spela någon roll, men vi lever sällan i den bästa av världar.